اکثرا افراد مبتدی که علاقه به داشتن وب سایت دارند از ما میپرسند که فرق بین نام دامنه و میزبانی وب چیست؟
آنها معمولا نمی دانند که این دو چیز جداگانه هستند.
ما در این مقاله سعی داریم، تفاوت بین نام دامنه و میزبانی وب را برایتان توضیح دهیم.
نام دامنه چیست؟
نام دامنه ( Domain Name ) در واقع آدرس سایت می باشد که کاربران برای بازدید سایت آن را در نوار URL مرورگر تایپ می کنند.
در واقع می توان گفت، اگر وب سایت شما یک خانه بود، نام دامنه آدرس آن می باشد.
در ادامه به توضیح بیشتر خواهیم پرداخت
اینترنت در اصل یک شبکه غول پیکر از کامپیوترهایی است که از طریق کابل به هم وصل می شوند. جهت شناسایی آسان این شبکه ی غول پیکر، به هر کامپیوتر یک سری اعداد به نام آدرس IP اختصاص داده اند.
آدرس IP ترکیبی از اعداد می باشند که با نقطه از هم جدا شده اند. به طور معمول، آدرس های IP به شکل زیر می باشد:
66.249.66.1
کامپیوترها در شناسایی و به خاطر سپردن این اعداد مشکلی ندارند. اما، کاربران اینترنت نمی توانند این اعداد را به خاطر سپرده و از آن برای اتصال به وب سایت های موجود در اینترنت استفاده کنند.به همین دلیل، نام دامنه اختراع شد.
نام دامنه می تواند کلماتی داشته باشد که به خاطر سپردن آدرس های وب سایت را آسان می کند.
اکنون اگر می خواهید از یک وب سایت در اینترنت بازدید کنید، نیازی به تایپ یک رشته اعداد نیست. شما میتوانید نام دامنهای که آن را می شناسید را وارد کنید.
“میزبان وب” به چه معناست؟
میزبانی وب یک سرویس پولی است که منابع مورد نیاز برای اجرای وب سایت خود را در اختیار شما قرار می دهد. بسته به طرح میزبانی، شما به مقدار مشخصی از منابع مانند فضای دیسک و پهنای باند شبکه دسترسی دارید.
یک وب سایت برای آنلاین ماندن به منابع نیاز دارد. این منابع شامل فضای ذخیره سازی برای محتوای وب سایت و پهنای باند شبکه است تا بازدیدکنندگان به راحتی به آن دسترسی داشته باشند.
فضای ذخیره سازی تضمین می کند که فضای کافی برای ذخیره تمام فایل های وب سایت خود دارید. پهنای باند ظرفیت داده ای است که می تواند بین وب سایت و کاربران آن منتقل شود.
میزبانی وب، که اغلب فقط به عنوان “میزبان” نامیده می شود، ذخیره سازی صفحات اینترنت در سرور خارجی ارائه دهنده را توصیف می کند.
میزبان فضای ذخیره سازی یا “فضای وب” را برای محتوا فراهم می کند. سرور، یک کامپیوتر قدرتمند، دائماً به اینترنت وصل است. بنابراین مدیران وب سایت می توانند محتوای ذخیره شده خود را در هر زمانی فراخوانی کنند. به عنوان یک قاعده، وب سایت از طریق وب سرور ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) ارائه و ذخیره می شود. وظیفه میزبان مجازی برقراری ارتباط ثابت با شبکه و ذخیره داده های مرتبط است.
به طور معمول، یک ارائه دهنده میزبانی وب دارای تعداد زیادی سرور است. اینها در یک مرکز یا چندین مرکز داده از راه دور توزیع می شوند. بسته به تعرفه ای که انتخاب می کنید، ارائه دهنده مقدار مشخصی از منابع را در اختیار وب سایت شما قرار می دهد.
هزینه میزبانی وب چقدر است؟
بسیاری از صاحبان وب سایت نمی دانند که آیا باید در یک ارائه دهنده میزبانی وب پولی سرمایه گذاری کنند یا یک ارائه دهنده رایگان را انتخاب کنند. خدمات میزبانی وب رایگان محدود است و با شرایط و ضوابط خاصی ارائه می شود.
بیشتر اوقات، آنها توسط ارائه دهنده میزبانی وب برای تبلیغ پیشنهادات میزبانی قدرتمندتر و پولی خود استفاده می شوند. با میزبانی وب رایگان، فضای ذخیره سازی اغلب محدود است.
تعداد بازدیدکنندگانی که می توانند ماهانه به وب سایت شما دسترسی داشته باشند نیز کمتر است. بسیاری از این خدمات از وب سایت شما به عنوان فضای تبلیغاتی استفاده می کنند. این موارد به شدت بر عملکرد یک وب سایت حرفه ای تأثیر می گذارد. میزبانی رایگان تنها در صورتی توصیه می شود که روی یک پروژه شخصی بدون گرایش مالی کار می کنید.
ساده ترین شکل میزبانی مجازی، خدمات میزبانی فایل است. ارائه دهنده داده های محلی را با استفاده از پروتکل انتقال فایل (FTP) روی رایانه خارجی خود ذخیره می کند. FTP برای انتقال فایل ها از سرور مشتری به ارائه دهنده هاست و بازگشت مجدد استفاده می شود.
همچنین امکان تبادل فایل بین دو سرور (پروتکل تبادل فایل) وجود دارد. بسیاری از ارائه دهندگان خدمات اینترنتی این خدمات را به صورت رایگان ارائه می دهند. آنها هزینه های انجام شده برای این نوع میزبانی وب را از طریق بنرهای تبلیغاتی تامین می کنند.
میزبانی وب سایت های پیچیده نیاز به تلاش بیشتری دارد. شرکتهای بزرگتر رایانههای اختصاصی را اجاره میکنند و خدمات بیشتری مانند سیستمهای مدیریت محتوا، نظارت و پشتیبانگیری از دادهها را درخواست میکنند.
دامنه خدمات در منطقه میزبانی وب بین ارائه دهندگان و قیمت آنها بسیار متفاوت است این شامل حداقل یک دامنه، فضای وب کافی، برنامه های کاربردی وب و گواهینامه SSL است. وبسایتهای با حافظه فشرده نیاز به بسته میزبانی وب گستردهتری دارند.
انواع مختلف میزبانی وب چیست؟
انواع مختلفی از خدمات میزبانی وب وجود دارد. آنها در جنبه هایی مانند فضای دیسک، سرعت سرور، پهنای باند شبکه و سایر ویژگی ها متفاوت هستند.
اینها رایج ترین اشکال میزبانی وب هستند:
هاست اشتراکی
هاست اشتراکی نوعی میزبانی وب است که در آن یک سرور توسط صدها وب سایت به اشتراک گذاشته می شود. بنابراین منابع سرور تقسیم می شوند به اشتراک گذاری باعث کاهش سرعت سرور و زمان پاسخگویی بیشتر می شود. هاست اشتراکی برای وب سایت های کوچکتر منطقی است. کسبوکارهایی که وبسایتهای بزرگ دارند به چیزی قدرتمندتر نیاز دارند.
میزبانی VPS
سرور خصوصی مجازی (VPS) یک فضای وب با منابع ثابت است که در یک سرور فیزیکی تنظیم شده است. برخلاف هاست اشتراکی، هر سرور تقسیم شده است. این مناطق وب سایت های مختلفی را به اشتراک می گذارند. این باعث کاهش بار روی سرورهای فردی می شود و هر وب سایت منابع کافی را دریافت می کند.
هاست اختصاصی
هاست اختصاصی گران ترین شکل است. با این میزبانی وب، یک وب سایت کل سرور را اشغال می کند. این تضمین می کند که حداکثر مقدار منابع در هر زمان برای استفاده انحصاری از وب سایت در دسترس باشد. این شکل از میزبانی وب برای وب سایت های گسترده با مخاطبان زیاد ارزشمند است.
میزبانی ابری
با میزبانی ابری، وب سایت های فردی روی چندین سرور مجازی میزبانی می شوند. حتی اگر سروری از کار بیفتد، این صفحات به کار خود ادامه خواهند داد. اینگونه است که میزبانی ابری حداکثر آپتایم را تضمین می کند.
کدام نوع میزبانی وب مناسب است؟
جدا از فضای دیسک و پهنای باند، سه چیز وجود دارد که باید در یک ارائه دهنده میزبانی وب به دنبال آن باشید: سرعت سرور، زمان تضمین شده و پشتیبانی مشتری.
یک ارائه دهنده میزبانی وب خوب، سرعت سریع و آپتایم قابل اعتماد و همچنین پشتیبانی 24 ساعته مشتری را تضمین می کند. هنگام انتخاب ارائه دهنده میزبانی وب مناسب، باید دوام کوتاه مدت و مقیاس پذیری بلند مدت را در نظر داشته باشید. ارتقاء و جابجایی برخی از ارائه دهندگان هاست آسان تر از سایرین است.
نتیجه
میزبانی وب پایه و اساس هر وب سایتی است. انتخاب بهترین ارائه دهنده میزبانی وب می تواند کاری طاقت فرسا به نظر برسد. دقیقاً به این دلیل که گزینه های مختلفی برای انتخاب وجود دارد. صدها ارائه دهنده میزبانی وب وجود دارد که هر کدام برنامه های متفاوتی دارند. انتخاب سرویس میزبانی وب اشتباه می تواند در آینده فاجعه بار باشد.
میزبان وب خوب باید منابع کافی مانند پهنای باند، CPU، RAM و فضای ذخیره سازی را در اختیار شما قرار دهد و عملکرد، مقیاس پذیری و امنیت خوبی داشته باشد. بنابراین، سرویس میزبانی وب مناسبی را انتخاب کنید که این ویژگی ها را در اختیار شما قرار می دهد. این تنها راه برای ایجاد وب سایتی است که بازدیدکنندگان شما آن را دوست داشته باشند. و در آخر نکته مهم این است که میزبانی وب ایده آل را بر اساس نیاز، استفاده و بودجه خود انتخاب کنید.