آیا تا به حال به این فکر کرده اید که موتورهای جستجو چگونه وب سایت شما و صفحات مختلف آن را پیدا می کنند یا به آن پیمایش می کنند؟ خوب، گوگل از رباتهایی به نام «Google spiders» یا «Google robots» برای پیمایش به صفحات مختلف وبسایت شما و کشف آنچه در داخل آن است استفاده میکند.
به این ترتیب، ارتباط بین صفحات مختلف و لینک های مفید (لینک های داخلی یا لینک های خارجی) را برای درک ارتباط صفحه وب برقرار می کند. ساختار وب سایت شما یا معماری آن چیزی است که ما آن را نقشه سایت می نامیم.
در این مقاله، ما تمام جزئیات مربوط به نقشه سایت، انواع آن ، مزایا و اهمیتشان برای موتورهای جستجو را توضیح خواهیم داد…
نقشه سایت HTML
نقشه سایت HTML به عنوان یک نمای کلی از تمام صفحات فرعی یک وب سایت عمل می کند. معمولاً نمای کلی صفحه در یک صفحه فرعی جداگانه ذخیره می شود تا همه کاربران بتوانند آن را ببینند. این نقشه سایت برای کاربر در نظر گرفته شده است، که می تواند از درخت ناوبری برای جهت یابی خود مانند روی یک “نقشه” استفاده کند. بنابراین، نقشه های سایت HTML اغلب شبیه منوی کاملاً گسترش یافته صفحه مورد نظر هستند. اگر روی لینکی در نقشه سایت کلیک کند، مستقیماً به صفحه فرعی پیوند داده شده منتقل می شود.
نقشه سایت XML
نقشه سایت XML لیستی از URLها است که در قالب XML ایجاد شده و شامل تمام صفحات فرعی یک صفحه وب است. نقشه سایت XML را می توان در کنسول جستجوی گوگل یا ابزار وب مستر بینگ آپلود کرد تا همه URL های یک وب سایت را به موتورهای جستجو ارسال کند. نقشه سایت می تواند به نمایه سازی صفحات فرعی کمک کند. با این حال، هیچ تضمینی وجود ندارد که URL های ارسال شده در فهرست گنجانده شوند. در عمل، نقشه سایت XML اغلب به عنوان “نقشه سایت گوگل” نیز شناخته می شود.
اغلب فرض می شود که اولویت های خاصی برای نقشه های سایت XML از Google وجود دارد. اغلب فرض بر این است که تاریخ بهروزرسانی زودتر یک URL منجر به خزیدن کمتر میشود. اما اینطور نیست.
یکی دیگر از تصورات غلط این است که موقعیت یک نقشه سایت بر نحوه خزیدن گوگل در آن تأثیر می گذارد. باز هم، این نادرست است، URL ها صرف نظر از موقعیتشان خزیده می شوند.
اهمیت نقشه سایت XML برای موتورهای جستجو
نقشه سایت گوگل به موتورهای جستجو یک نمای کلی ساختار یافته از صفحات موجود در وب سایت ارائه می دهد. با کمک داده های ساخت یافته، موتورهای جستجو این فرصت را دارند که محتوا را راحت تر بخزند. علاوه بر این، موتورهای جستجو همچنین می توانند از ابرداده برای تعریف انواع صفحه مانند محتوای اخبار، تصویر و ویدیو استفاده کنند. از طرف دیگر، می توان یک نقشه سایت ویدیویی برای محتوای ویدیویی ایجاد کرد.
نقشه سایت XML و سئو
اگر نقشه سایت XML را آپلود می کنید، نباید تصور کنید که می توانید از آن برای تأثیرگذاری بر موقعیت عبارات جستجوی خود در SERP استفاده کنید. حتی تغییر متا اطلاعات “اولویت” و “تکرار به روز رسانی” تاثیری بر نحوه رتبه بندی صفحات فرعی مربوطه ندارد. با این حال، یک نقشه سایت به خوبی حفظ شده که ساختار منطقی داشته باشد می تواند به اطمینان از یافتن سریعتر محتوای یک وب سایت کمک کند. در مورد وبسایتهایی که لینک ضعیفی دارند، این فقط احتمال خزیدن آنها را افزایش میدهد و در صورت بهینهسازی برای موتورهای جستجو میتواند رتبه آنها را افزایش دهد.
مزایای نقشه سایت XML
نقشه سایت XML می تواند مزایای زیر را برای اپراتور سایت به همراه داشته باشد:
- خزیدن سریعتر صفحات جدید
- محتوای پنهان یا ناشناخته بیشتر قابل مشاهده است (Ajax، Rich Media)
- صفحات یتیم یا دارای پیوند ضعیف شناسایی می شوند
- ارسال نقشه سایت XML به کنسول جستجوی گوگل
توصیه می شود یک نقشه سایت ایجاد کنید و آن را به کنسول جستجوی گوگل ارسال کنید. نقشه سایت معمولاً با استفاده از پروتکل نقشه سایت XML ایجاد می شود، اما می تواند به عنوان یک فید RSS یا فایل متنی نیز ذخیره شود.
نقشه های سایت XML به گوگل نشان می دهد که کدام URL های وب سایت مهم هستند. سپس اینها خزیده و نمایه می شوند. با این حال، باید از تغییر مسیرها اجتناب شود و فقط باید از URL های فهرست شده استفاده شود. اگر این نشانیهای اینترنتی در نقشههای سایت به ریدایرکتها مرتبط باشند، گوگل آن را بهعنوان زیربهینه طبقهبندی میکند. بنابراین منطقی است که از تغییر مسیر در URL های نقشه سایت استفاده نکنید.
استفاده از نقشه سایت برای بهینه سازی موتورهای جستجو
با کمک نقشه سایت XML، وب مسترها و سئوکاران می توانند بر خزیدن وب سایت مدیریت شده تأثیر بگذارند. بنابراین بخشی از SEO فنی است. این فرآیند برای کاربر قابل مشاهده نیست زیرا در backend انجام می شود. در مقابل، نقشه سایت HTML در وب سایت قابل مشاهده است. برای مدت طولانی، این نمای کلی صفحه برای تقویت لینک داخلی استفاده می شد. بنابراین، لینک به نقشه سایت معمولاً در صفحه اصلی قرار می گیرد تا ربات بتواند این لینک ها را دنبال کند و در همان زمان در صفحات فرعی توزیع شود. علاوه بر این، این ساختار ناوبری در درجه اول برای جهت دهی به کاربر استفاده می شد، زمانی که منوهای آسان برای استفاده هنوز در وب سایت ها رایج نبودند. امروزه این سوال مطرح است که آیا نقشه سایت HTML تأثیر مهمی بر بهینه سازی OnPage دارد یا خیر. بلکه اغلب یادگاری از روزهای اولیه اینترنت است. هدف واقعی ایجاد یک نمای کلی نیز به سرعت در وب سایت های بزرگتر از بین می رود. توابع جستجوی ادغام شده در صفحه و ساختار منوی مسطح معمولاً می توانند به طور کامل جایگزین نقشه سایت HTML به عنوان راهنمای کاربر شوند.
با این حال، نقشه سایت نیز باید حفظ شود. گوگل توصیه می کند نقشه های سایت قدیمی را که دیگر مورد نیاز نیستند یا قدیمی هستند حذف کنید. از آنجایی که وب سایت ها و در نتیجه نقشه های سایت در طول زمان تغییر می کنند، به گفته گوگل، به روز نگه داشتن نقشه سایت بخشی از بهداشت وب سایت است.
نتیجه
نقشه ها راه بسیار خوبی برای پیگیری کارهایی هستند که در وب سایت خود انجام می دهید. آنها برای سئو مفید هستند، اما بازدیدکنندگان می توانند از آنها برای یافتن محتوای شما نیز استفاده کنند.
ممیزی سایت راه هایی برای یافتن خطاهایی در نحوه ساخت سایت شما است که ممکن است خزنده ها را در خزیدن آن با مشکل مواجه کند. شما باید این کارها را به طور منظم انجام دهید تا مشکلات احتمالی وب سایت خود را بررسی کرده و قبل از ارسال نقشه سایت، آنها را برطرف کنید.