آیا تا به حال برای دیدن یک پیام خطای بزرگ که به عنوان بن بست برای خواندن شما عمل می کند، وارد یک صفحه وب شده اید؟ به عنوان یک کاربر، مسیر کمی برای شما باقی می ماند و برگه را می بندید. به عنوان صاحب وب سایت، خبرهای بدی در سراسر آن نوشته شده است. در حالی که این صفحات هدفی را دنبال می کنند، در صورت سوء استفاده می توانند برای وب سایت شما مضر باشند.
نمونه ای از خطای “صفحه یافت نشد” که در زمینه اشتباه استفاده شده است، خطای نرم 404 است. اینها می توانند رتبه بندی موتورهای جستجو، ترافیک وب سایت و حتی اعتبار شما را خراب کنند.
در زیر، خطای soft 404 چیست و تفاوت بین خطاهای معمولی (یا سخت) 404 را توضیح خواهم داد. سپس نحوه یافتن این خطاها و رفع آنها را توضیح خواهم داد.
خطای Soft 404 چیست؟
خطای Soft 404 صفحه ای است که کد خطای «یافت نشد» (404) را برمیگردانند، اما محتوای صفحه در واقع گم نشده است. ممکن است صفحه خالی باشد، یا ممکن است حاوی محتوای جزئی از سایر صفحات سایت باشد. Soft 404s می تواند به دلیل غلط املایی در URL ها، لینک های قدیمی یا مشکلات سرور ایجاد شود.
وقتی خطای Soft 404 باشد، خطا به بازدیدکنندگان وب سایت منتقل می شود، اما به ربات های خزنده گوگل منتقل نمی شود. این بدان معناست که صفحات همچنان در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERPs) خزیده و نمایه می شوند.
Soft 404 یک وضعیت رسمی نیست. بلکه یکی از ابزارهایی است که گوگل برای هشدار به شما ایجاد کرده است. این بدان معناست که گوگل و سایر موتورهای جستجو به خزیدن در این صفحات وب ادامه می دهند تا زمانی که شما اقدامی انجام دهید.
تفاوت بین hard 404 و Soft 404چیست؟
تفاوت بین hard 404 و Soft 404 در وضعیتی است که آنها به موتورهای جستجو نشان می دهند.
با یک خطای hard 404 ، کد خطای 404 هم به بازدیدکنندگان صفحه و هم به موتورهای جستجو بازگردانده می شود. این به هر دو می گوید که صفحه وجود ندارد.
با یک خطای Soft 404، کد خطای 404 به بازدیدکنندگان نمایش داده می شود اما نه موتورهای جستجو.
اگر خطاهای Soft 404، را در کنسول جستجوی گوگل خود مشاهده می کنید، به این معنی است که صفحاتی در سایت شما وجود دارند که ممکن است خطاهای 404 را حتی با وجود اینکه واقعاً وجود دارند، برگردانند.
آیا خطاهای Soft 404 می تواند بر رتبه سایت من تأثیر بگذارد؟
پاسخ کوتاه بله است؛ خطاهای Soft 404 می تواند بر رتبه وب سایت شما در SERP تأثیر بگذارد. برای درک علت، باید بدانید که گوگل چگونه یک وب سایت را می خزند.
برای جلوگیری از فشار بر روی سرور وب سایت و کاهش بار کاری برای ربات های خزنده، گوگل از چیزی به نام crawl budget برای تعیین میزان و تعداد دفعات خزیدن یک سایت استفاده می کند. crawl budget تعداد صفحاتی است که Googlebot در طول هر بازدید در سایت شما می خزد. crawl budget از نرخ خزیدن (crawl rate )و تقاضای خزیدن (crawl demand )تشکیل شده است.
طبق گفته گوگل، تعاریف به شرح زیر است:
نرخ خزیدن (crawl rate ) تعداد درخواستهایی است که ربات گوگل در ثانیه به سایت شما هنگام خزیدن آن میدهد.
Crawl Demand این است که گوگل چقدر می خواهد سایت شما را بر اساس محبوبیت، مدت زمانی که از خزیدن آن می گذرد و غیره بسنجد.
وقتی تعداد زیادی خطای Soft 404 در وب سایت خود دارید، مقدار قابل توجهی از بودجه خزیدن خود را مصرف می کنید. این بدان معنی است که تعداد کمتری از صفحات موجود شما خزیده می شود و منجر به رتبه بندی کمتر و ضعیف تر در SERP می شود.
به این فکر کنید: اگر سایت شما 100 صفحه دارد، اما گوگل بودجه خزیدن شما را 70 تعیین کرده است، گوگل تنها 70 درصد از صفحات شما را می خزد. اگر 10 صفحه دارای خطاهای 404 باشند، این خطر وجود دارد که برخی یا همه آن صفحات در بودجه خزیدن 70 قرار گیرند. بنابراین، موتورهای جستجو را که در صفحات با ارزش خزیده اند از دست می دهید.
Soft 404s چه مشکلاتی می تواند ایجاد کند؟
به غیر از رتبه های پایین تر در SERP، مشکلات دیگری با خطای Soft 404 در وب سایت شما مرتبط است.
به عنوان مثال، اگر Googlebot صفحه ای با خطای 404 را بررسی کند و متوجه شود که محتوای صفحه واقعاً از بین نمی رود، ممکن است فرض کند که سایت شما در حال ارائه خطاهای 404 جعلی است. این می تواند منجر به جریمه شدن سایت شما توسط گوگل شود.
یکی از بزرگترین مشکلات تجربه کاربری ضعیف است. از آنجایی که URL های 404 هنوز در نتایج جستجو ظاهر می شوند، کاربران ممکن است به صفحاتی که وجود ندارند هدایت شوند.
اگر کاربر روی لینکی به صفحهای کلیک کند که خطای 404 را برمیگرداند، ممکن است فرض کند که صفحه وجود ندارد و سایت شما را ترک کند. این می تواند به نرخ پرش سایت شما آسیب برساند و باعث شود کاربران زمان کمتری را در سایت شما صرف کنند.
همچنین می تواند پیامدهایی برای عملکرد و عملیات وب سایت داشته باشد.
در حالی که صفحات خطای 404 به اندازه صفحات دارای محتوا فضای سرور را اشغال نمی کنند، اما همچنان پهنای باند را اشغال می کنند. اگر گوگل و سایر موتورهای جستجو ترافیک را به صفحهای که وجود ندارد هدایت میکند، باز هم بازدیدهایی را دریافت میکنید که میتواند سرعت و عملکرد وبسایت را کاهش دهد.
نحوه یافتن (و رفع) خطاهای Soft 404
از آنجایی که خطاهای نرم افزار 404 یک وضعیت رسمی نیستند، برای صاحبان وب سایت چندان واضح نیستند.
اینجاست که ابزاری مانند Google Search Console وارد میشود. به گفته گوگل، کنسول جستجو “به شما کمک میکند ترافیک و عملکرد جستجوی سایت خود را اندازهگیری کنید، مشکلات را برطرف کنید و سایت خود را در نتایج جستجوی Google بدرخشید.”
یکی از مشکلاتی که کنسول جستجو می تواند به شما در حل آن کمک کند، خطاهای Soft 404 است.
1. خطاهای Soft 404 را در کنسول جستجوی گوگل بیابید
برای استفاده از کنسول جستجوی گوگل، برای یک حساب کاربری ثبت نام کنید و دامنه خود را متصل کنید. این یک فرآیند ساده است که تنها چند دقیقه طول می کشد تا کامل شود.
پس از اتصال و کنسول جستجو برای جمعآوری اطلاعات، Soft 404 را در کنسول جستجوی Google در قسمت Coverage پیدا خواهید کرد:
می تواند به یکی از دو روش نشان داده شود: به عنوان یک خطا یا به عنوان حذف (همانطور که در بالا نشان داده شده است).
Soft 404 که با وضعیت خطا در کنسول جستجوی گوگل ظاهر می شوند، همان چیزی هستند که می خواهید ابتدا هدف قرار دهید.صفحاتی که دارای وضعیت محروم هستند هنوز باید مورد توجه قرار گیرند، اما گوگل به دلایلی خزیدن در آن صفحات را متوقف کرده است.
اگر هیچ خطای نرم افزاری 404 را در کنسول جستجوی گوگل مشاهده نکردید، می توانید از خزنده ای مانند Screaming Frog نیز برای خزیدن سایت خود استفاده کنید و به دنبال صفحاتی بگردید که خطاهای 404 را نشان می دهند. فقط به تب “Response Codes” بروید و هر صفحه ای را که خطای 404 را نشان می دهد را جستجو کنید.
2.اگر صفحه وجود ندارد: یک خطای 404 یا 410 مناسب تنظیم کنید
اگر خطای soft 404 که دریافت کردید واقعی است، یک خطای مناسب 404 (یافت نشد) یا 410 (محتوا حذف شده) را روی سرور تنظیم کنید. این تضمین می کند که بازدیدکنندگان وب سایت و ربات های خزنده خطای صحیح را مشاهده کنند.
آیا در مورد موتورهای جستجو تفاوتی بین کدهای خطای 404 و 410 وجود دارد؟
به گفته جان مولر از گوگل، واقعاً اینطور نیست. هر دوی این کدهای خطا به گوگل می گویند که ایندکس کردن URL را متوقف کند، که در هر صورت نتیجه ای است که شما می خواهید.
اکثر سیستم های مدیریت محتوا (CMS) دارای صفحات خطای 404 و 410 هستند. برای استفاده حداکثری از صفحات 404 خود، توصیه می کنم چند پست وبلاگ مرتبط اضافه کنید یا یک ویژگی یا ابزار جستجو ارائه دهید.
اگر CMS شما ارائه نمی دهد، باید سرور خود را پیکربندی کنید و صفحه را خودتان یا با کمک یک توسعه دهنده وب سایت طراحی کنید.
در حالی که یک صفحه خطای شخصی سازی شده 404 می تواند زمان و هزینه ببرد، همچنین یک فرصت عالی برای برندسازی است.
3.اگر صفحه وجود دارد: محتوا را بهبود بخشید و دوباره فهرست کنید
گوگل در یافتن خطاهای 404 خوب است، اما بی نقص نیست. ممکن است به اشتباه یک صفحه را به عنوان Soft 404 گزارش کند، حتی اگر محتوایی در صفحه وجود داشته باشد.
این معمولا زمانی اتفاق می افتد که محتوا کوتاه یا نامربوط باشد. با فرض اینکه صفحه ضروری است، باید محتوا را حجیم کنید تا مطمئن شوید که با یک Soft 404 اشتباه گرفته نمی شود. این به معنای استفاده از کرک یا پرکننده نیست، بلکه به معنای استفاده از محتوای مرتبط و جذاب است که کیفیت وب سایت شما را بهبود می بخشد.
اگر صفحه وب شما نیاز به دیده شدن دارد، اضافه کردن تصاویر، نمودارها، و محتوای مبتنی بر داده را در نظر بگیرید که می توانید با مراجع خارجی از آنها نسخه پشتیبان تهیه کنید. اینها به وب سایت شما اعتبار می بخشند، که به ویژه در صورتی که صفحه دارای خطای 404 نرم افزاری باشد بسیار مهم است. پیدا کردن خطاهای 404 می تواند برای هر دو قسمت پشتی و جلوی وب سایت و تجربه کاربری شما مفید باشد.
4.اگر صفحه منتقل شد: یک تغییر مسیر 301 را تنظیم کنید
هنگام ترکیب صفحات محتوا یا جابجایی محتوا، مهم است که در اسرع وقت یک تغییر مسیر را تنظیم کنید. در غیر این صورت، بازدیدکنندگان وب سایت شما ممکن است به صفحه 404 هدایت شوند.
اگر این منجر به خطاهای Soft 404 شود، خوشحال خواهید شد که بدانید رفع آن ساده است. شما فقط باید یک تغییر مسیر دائمی 301 به صفحه جدیدتر در وب سایت خود راه اندازی کنید.
اکثر CMS ها دارای یک ابزار تغییر مسیر داخلی هستند. کافی است URL قدیمی و جدید را وارد کنید و ترافیک به طور خودکار هدایت می شود. این راهنما شما را در راهاندازی تغییر مسیرها در وردپرس راهنمایی میکند.
پس از راهاندازی، تغییر مسیر به خزندههای موتورهای جستجو منتقل میشود تا صفحات صحیح را بخزند.
سوالات متداول در مورد خطای 404
خطاهای soft 404 چیست؟
خطاهای Soft 404 خطاهای “صفحه یافت نشد” هستند که به درستی به ربات های خزنده موتور جستجو منتقل نشده اند. این خطا برای بازدیدکنندگان وب سایت به درستی نشان داده می شود، اما نه برای خزیدن ربات ها، به این معنی که آنها به خزیدن آن صفحات ادامه می دهند و زمان و منابع را تلف می کنند.
چه چیزی باعث یک Soft 404 می شود؟
چند چیز مختلف وجود دارد که می تواند باعث خطای 404 شود. شایعترین دلیل این است که صفحه به مکان جدیدی منتقل شده است و تغییر مسیر راهاندازی نشده است. سایر دلایل رایج عبارتند از محتوای ضعیف در صفحه و صفحاتی که خطاهای 404 را نشان میدهند، حتی اگر واقعاً وجود داشته باشند.
آیا رفع خطاهای Soft 404 ترافیک وب سایت من را افزایش می دهد؟
هنگامی که خطاهای Soft 404 برطرف شد، ربات های خزنده می توانند بر درصد بیشتری از صفحات محتوای فعال شما تمرکز کنند. در نتیجه، محتوای بیشتری در SERP ظاهر می شود. در تئوری، این می تواند ترافیک وب سایت را افزایش دهد.
تفاوت بین ارورهای معمولی 404 و soft 404 چیست؟
تفاوت بین یک خطای معمولی 404 و یک خطای Soft 404 ، همان چیزی است که به ربات های خزنده موتور جستجو منتقل می شود. با یک 404 معمولی، سرور وب سایت خطای 404 را به ربات خزنده ارائه می دهد. با نرم افزار 404، سرور وب سایت وضعیت 200 OK را ارائه می دهد، به این معنی که ربات ها به خزیدن در صفحه ادامه می دهند.
آیا گوگل من را به خاطر خطاهای soft 404 جریمه می کند؟
هیچ جریمه رسمی برای خطاهای Soft 404 وجود ندارد، اگرچه اگر خطاها برطرف نشوند، عواقب طبیعی وجود دارد. این موارد شامل دید کمتر در صفحات نتایج موتور جستجو و تجربه کاربری ضعیف است.
آیا داشتن 404 روی سئو تاثیر می گذارد؟
خطاهای 404 می توانند به رتبه سایت شما آسیب بزنند اگر به درستی مدیریت نشوند. اگر Googlebot صفحه ای با خطای 404 را می خزد، ممکن است فرض کند که صفحه وجود ندارد و خزیدن در سایت شما متوقف شود. در نتیجه، ممکن است مهمترین صفحات شما آنطور که باید خزیده نشوند، که می تواند به رتبه سایت شما آسیب برساند.
علاوه بر این، اگر کاربران روی پیوندی به صفحه ای که خطای 404 را برمی گرداند کلیک کنند، ممکن است فرض کنند که صفحه وجود ندارد و سایت شما را ترک کنند. این می تواند به نرخ پرش سایت شما آسیب برساند و باعث شود کاربران زمان کمتری را در سایت شما صرف کنند، که هر دو می توانند بر رتبه سایت شما تأثیر منفی بگذارند.
برای جلوگیری از این مشکلات، اگر صفحه ای وجود ندارد، حتما یک خطای 404 یا 410 را تنظیم کنید و اگر صفحه ای جابه جا شده است، حتماً یک تغییر مسیر 301 را تنظیم کنید.
علاوه بر این، مطمئن شوید که همه صفحات شما دارای محتوای خوب و مرتبط با آنچه کاربران به دنبال آن هستند، باشد. می توانید در طول سال ممیزی فنی سئو را انجام دهید تا مطمئن شوید که صفحات شما همتراز هستند. با انجام این مراحل، می توانید اطمینان حاصل کنید که رتبه سایت شما از خطاهای 404 آسیب نمی بیند.
چگونه خطاهای soft 404 را برطرف کنم؟
اگر صفحه واقعا وجود ندارد، ایجاد یک صفحه سفارشی 404 یا خطای 410 کمک خواهد کرد. یک خطای 404 به کاربران می گوید که صفحه مورد نظر آنها وجود ندارد، در حالی که خطای 410 به کاربران می گوید که صفحه برای همیشه حذف شده است.
برای تنظیم خطای 404 یا 410، باید فایل «404.html» یا «410.html» را به سایت خود اضافه کنید.
اگر صفحه وجود دارد اما یک خطای 404 را برمیگرداند، باید محتوای صفحه را بهبود ببخشید و سپس آن را دوباره فهرست کنید. این را می توان با افزودن محتوای مرتبط تر به صفحه یا با بهبود عنوان و متا تگ های صفحه انجام داد.
اگر صفحه به مکان جدیدی منتقل شد، باید تغییر مسیر 301 را تنظیم کنید. تغییر مسیر 301 به کاربران می گوید که صفحه به طور دائم به مکان جدیدی منتقل شده است. برای تنظیم یک تغییر مسیر 301، باید یک فایل “301.html” را به سایت خود اضافه کنید.
نتیجه
وقتی صفحه ای از وب سایت شما حذف می شود، راه های مناسبی برای نشان دادن این حذف به بازدیدکنندگان وب سایت و ربات های خزنده موتور جستجو وجود دارد.
رایج ترین روش تنظیم صفحه خطای 404 است. اگر به درستی پیکربندی نشده باشد، ممکن است خطای 404 به ربات های خزنده منتقل نشود. بنابراین، یک خطای Soft 404 رخ می دهد.
در حالی که یک خطای 404 می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در رتبه بندی موتورهای جستجو و همچنین تجربه کاربر شود، یافتن و حل آنها آسان است.
بسته به شرایط، میتوانید یک 404 دائمی راهاندازی کنید، یک تغییر مسیر 301 راهاندازی کنید، یا محتوای صفحه را بهبود ببخشید و آن را دوباره فهرست کنید. این اصلاحات فقط چند دقیقه طول می کشد اما می تواند به طور قابل توجهی بر عملکرد وب سایت تأثیر بگذارد.